2013. június 25., kedd

Fogadási stratégiák II.-A tuti nyerő taktika csak nyersz, nincs bukás! De bírod e tőkével?

Így a nyári holt szezon kellős közepén, ahol foci világát csak egy egy érdekes átigazolási pletyka dobja fel, foglalkozzunk egy kicsit sportfogadás stratégiákkal.

Már pár hete volt egy kis fejtágítás, most jön a második felvonás! Készülj a következő szezonra, hogy végre legyen pénz a nyaralásra! Csak egy meccsre! A híres Martin Gale stratégiával!




Amikor a sportfogadást matematikai szempontból közelítjük meg a lényeg a kockázat csökkentésén van, és a nyereség növelésén. Mint korábban többször említettem, a foci világában nincsenek hosszú sorozatok csak nagyon ritkán, így ha folyamatosan ugyan arra fogadsz egymás után egyszer úgyis be fog jönni. Ebben csak egy bökkenő van, hogy az elbukott téteket nem nyered vissza mivel az oddsz nem emelkedik olyan jelentősen. Ha az oddsz nem emelkedik, akkor viszont a tétet kell emelni!

A kockázat: bírod e tőkével?

 

A lényeg egyszerű pl kiválasztasz egy kimenetelt vagy egy oddszot pl 3 feletti oddszot. Az első meccset megteszed 50 forinttal. Ha nyertél örülsz és újra 50-nel teszel, ha nem akkor emeled a tétet, például 100 forintra és így tovább. Mindig úgy növeled a tétet, hogy vissza hozza az eddigi veszteséget és még nyereséget is termeljen. Ezt egy egyszerű excel képlettel kitudod számolni. De persze nem ilyen egyszerű ez! Mi van hacsak 16 meccs után jön a sorozatod és már milliós pénzt kell feltenned? Ilyenkor mindent buksz, mivel nincs ekkora tőkéd már!

A sportfogadás nagy dilemmája: Mi van ha nem fordul időben a kocka?

 

A gond ezzel a rulett világában Martin Gale-ről elnevezett szerencsejáték módszerrel, hogy könnyen lehet, hogy nem bírod tőkével mire bejön a tipped. Ez a stratégia nagy hátránya. Így célszerű nem túl mohónak lenni, csökkenteni a nyereség arányt annak érdekében, hogy több körre teljen a tőkénkből.

Mi a tuti tipp?

 

Fociban legtöbbször döntetlennel érdemes játszani ezt a sportfogadási startégiát. Mivel matematikailag 1/3 a valószínűsége a döntetlennek, az oddsza viszont ennél jóval magasabb. De akár ázsia handycap-ra is lehet nyomatni. Előre srácok fosszátok a kasszát, de tudd mikor kell fékezni!

7 megjegyzés:

  1. arra gondolni kéne hogy a várható nyereménynek van felső limite!!!!
    tehát egy idő után ha nem nyersz megszivod
    mondjuk tippmixen a max nyeremény nem lehet 400ezernél több
    mondjuk 50 ezerel fogadsz buksz
    100 ezerrel fogadsz buksz
    150el megint buksz
    200al buksz és akkor már be is nyelted mert ha öszeadod 50+100+150+200=500ezer és max 400ezret nyerhetsz
    na ilyenkor mit csinálsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te inkább semmit, mert hülye vagy...100 ezer a max. megtehető tét.Először olvass, informálódj!Utána kérdezz! Netes fogadóiroda....Mond valamit???

      Törlés
    2. Vagy ha tudnád h miről beszélsz akkor nem kérdeznél hülyeséget.100 ezer a max feltehető összeg és 400 ezer a max nyeremény szelvényenként.Szóval azt h ugyan arra az eseményre több pénzt tegyél nem akadályozza meg semmi,hisz csak több szelvényt kell feladni.OKOS!Te inkább ne Tippmixelj!!!

      Törlés
  2. Több szelvényen adod fel, például 4db 100 ezres szelvényen. Ezt nagyon sokan alkalmazzák akik nagy pénzzel játszanak. A tétet több szelvényre darabolják fel és így nem okoz gondot a max nyeremény se.
    Amúgy ennél módszernél az lehet inkább a probléma, hogy elfogy a tőkéd. Ezért érdemes az elején kisebb haszonnal játszani, illetve később átállni biztonsági lépcsőkre, ahol nem nyersz csak visszanyered a pénzedet.
    Óvatosan a túl nagy tétekkel, először mindent piciben kell tesztelni.

    Tuti Foci Blogger csapat

    VálaszTörlés
  3. megéri!! mar megszedtem magam. a legegyszerubb ha 5meccset jatszol parhuzamosan kis penzel 500induloval, igy valamelyik mindig hoz annyit hogy fedezze a tobbit. en igy csinalom

    VálaszTörlés
  4. ja es ugyelek arra hogy a nyeremeny mindig 200ezer alatt legyen egy szelvenyen. azt meg nevtelenul feltudom venini. nem kell hogy felfigyeljenek ram. vegul is ez egy csalas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mért lenne csalás te idióta??????

      Törlés